31 Ocak 2013 Perşembe

Hızlı Saç Uzatan Saç Bakım Maskeleri

  Saçlarınızın Daha Çabuk Uzamasına Yardımcı Olacak Bakım Maskeleri :

shutterstock 115640821 150x150

1. Tarif :

*Sinameki otu

*Badem yağı

*Bemiks ampul

(Sinameki otunu ve badem yağını aktarlardan bulabilirsiniz. Bemiks ampulü de eczanelerden satın alabilirsiniz. )

1 tutam sinameki otunu 1 çay bardağı suda kaynatıp süzün. Süzdükten sonra ılınınca 1 tatlı kaşığı badem yağı ile 1 bemiks ampul ekleyip karıştırın. Bu karışıımı sadece saç diplerinize masaj yaparak sürün. Yarım saat bekletip saçlarınızı yıkayın.

Bu saç maskesini haftada bir uygulamanızı tavsiye ederim . Düzenli olarak uygularsanız en fazla 1 ay sonra değişimi göreceksiniz.

shutterstock 53542525 150x150

2.Tarif :

4 baş sarımsağı soyup bütün halde bir cam kavanozun içine koyun. Kavanozun içine sarımsakları 3 parmak geçecek kadar saf zeytinyağı koyun. Bu karışımı 15-20 gün kadar bekletin.Bu süre sonunda çıkan yağı haftada bir kez saç diplerinden uçlarına doğru masaj yaparak sürün. 2 saat  bekletip saçlarınızı yıkayın.

** Kavanozdan çıkan sarımsakları yemeklerde kullanabilirsiniz.

shutterstock 53777311 150x150

3.Tarif :

*Badem yağı

*Vitamin A

*Vitamin E

*Sarımsak yağı

*Dulavrat otu yağı

*Hint yağı

Bu malzemelerin hepsinden 1 tatlı kaşığı oranında alarak karışımı hazırlıyoruz.Hazırladıktan sonra karışımı saçımıza güzelce masaj yaparak uygulayalım.

Bu karışımı eğer haftada 2 kez düzenli olarak saçınıza uygularsanız 15 gün içinde saçınızın 3-4 cm uzadığını göreceksiniz.

4.Tarif :

3-4 diş sarımsağı ezerek şampuanınıza katıp 1 hafta beklettikten sonra saçlarınızı bu şampuanla yıkayabilirsiniz. Kokusu ilk başta sizi korkutabilir ; fakat saçlarınızı yıkadıktan  sonra kokudan eser kalmayacağını göreceksiniz. Bu yöntemi uygularsanız saçlarınız sağlıklı bir şekilde beslenip uzayacaktır.

Sarımsağın ne kadar yararlı olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Ayrıca sarımsak saçlar içinde oldukça faydalıdır. Aktarlardan aldığınız bitkisel şampuanların sarımsak özlü olanlarından almanızı tavsiye ederim.

Sarımsağın saça faydaları : Saçları güçlendirir,saça parlaklık kazandırır,seyrek saçlara faydalıdır . Yeni saçlar çıkmasını sağlar. (Saç kıran rahatsızlığında saçın olmadığı bölgeye sarımsak ezip sürüldüğünde o bölgeyi iyileştirir.) Saç uçlarının kırılma oranını azaltır. Sarımsağın içinde bulunan sülfür saç tellerinin yapı taşı olan keratini destekler. Zengin kalsiyum kaynağı olduğu için saç yapısını güçlendirir. C vitamini ile kolajen üretimini arttırır ve kırılmalara karşı saçı korur. İçinde bulunan bakır minerali ile saçların daha hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlar.

 


Hızlı Saç Uzatan Saç Bakım Maskeleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder