31 Ocak 2013 Perşembe

Geniş Gözenekli Ciltler İçin Doğal Maske Tarifi

 shutterstock 92519983 200x300

Gözenekleri Daraltmak İçin Ne Yapılmalı ?

Gözenekleri açmak için gözenekleri kapatmaya çalışmaktansa , yağ salgılanmasını durdurmak veya dengelemek gereklidir. Yağlı ciltler su miktarı az olan ciltlerdir. Su miktarı az olduğunda ölü hücrelerin doku yüzeyine çıkarak asitli tabakayla koruma faktörü oluşturması zorlaşmaktadır. Bu sebeple cildin yüzeyi dış etkenlerden zara görmektedir. Yağ üretiminin yavaşlatılması , ciltteki su miktarının arttırılması ile mümkündür. Bu sebeple de yeterli miktarda su türetilmeli ve doğru ,su bazlı ürünler kullanılmalıdır. 35 yaş altındaki genç ciltlerde gözeneklerin kapanması daha kolaydır. Cildin su ve yağ dengesi normale döndüğünde gözenekler ya kendiliğinden ya bakım ile ya da maske ile kapanabilir. Gözenekleri kozmetik ürünler ile kapatmak ile uğraşacağınıza ; gözeneklerin daha fazla genişlememesi için uğraşırsanız faydanıza olur.

İşte size birkaç tavsiye :

1.Tavsiye:

Yaş şeklindeki maya ile sütü bir kasede homojen kıvama gelinceye kadar karıştırın. Bu maskeyi uygulamadan önce cildinizin çok iyi temizlenmiş olması gerekli. Bu sebeple duştan sonra bu maskeyi uygulamanızı tavsiye ediyorum. Karışımı temizlenmiş cildinize sürün. Başlangıçta bir değişiklik olmadığını sanabilirsiniz. Fakat 10 dakika geçtikten sonra cildinizin toparlanmaya ve gerilmeye başladığını göreceksiniz. Bu maskeyi cildinizde yarım saat bekletmelisiniz. Ardından ılık su ile yüzünüzdeki maskeyi çıkarın. Ve elma  sirkesi,elma yağı ya da gül suyu ile cildinizi silin. Bu tonik görevini görecektir.

Bu maskeyi haftada bir kez düzenli olarak uygulamalısınız. Eğer bu şekilde uygularsanız gözeneklerinizde daralma olduğunu fark edeceksiniz.

2.Tavsiye:

Bir şişe maden suyunu bir kaba dökün ve içine bir limonu sıkıp çalkalayın. Daha sonra bu karışımı buz kalıbına döküp dondurucuya koyun. Her sabah kalktığınızda küçük bir kalıp buzu yüzünüzde gezdirin.

** Aynı yöntemi maden suyu + elma sirkesi ile gerçekleştirebilirsiniz.

3.Tavsiye:

Birkaç damla sirke ile limon suyunu karıştırıp cildinize sürün. Bir kaç hafta içinde gözeneklerinizdeki daralmayı hissedeceksiniz.

**Eğer hassas bir cilt yapınız var ise ve bu maske sonucu yanma ve kızarıklık oluştu ise çay maskesini uygulayabilirsiniz. Demli çayı ılıkken cildinize pamuk yardımıyla sürün. Bu cildinizi dinlendirecektir.


Geniş Gözenekli Ciltler İçin Doğal Maske Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder