29 Ocak 2013 Salı

   shutterstock 112909807 300x200

 CİLDİNİZDEKİ SİVİLCELERDEN                                                                           KURTULMANIN YOLLARI :

Yağ bezleri ” sebum ” adı verilen bir madde salgılar. Ve bu salgı ciltteki gözeneklerin  tıkanmasına sebep olur. Gözeneklerin tıkanması , sivilcelerin habercisidir. Tıkanan gözenekler genişleyerek makyaj ve sabun artıkları , kir ve yağ birikimi ile sivilceler oluşmaya başlar. Bu yüzden dermatologlar , çok fazla sivilce problemi yaşayan kişilerin her gece yastıklarını değiştirmesini önerirler.

Güneş ışığı, sivilcenin iyileşmesini sağlar. Ancak çok fazla güneş ışığına da maruz kalınmamalı , her şeyin fazlası zarar .

Terlemek, sivilce oluşumunu hızlandırır. Sivilcelerin görünmemesini sağlamak için çeşitli kozmetik ürünler uygularız ; ancak bu oldukça zararlıdır. Sivilceleri kapatalım derken daha çok azdırırız ve bakterilerin sivilce olmayan alanlara da yayılmasına sebep oluruz. Çünkü deri gözenekleri makyajla tıkanır. Aksine sivilceli ciltler cilt temizliğine normal ciltlere oranla çok daha fazla dikkat etmelidir.

Stres de sivilcelere davetiye çıkaran bir başka unsurdur. Akneyi arttırır.

Sivilcelerinizden kurtulmak istiyorsanız öncelikler cilt temizliğine dikkat etmelisiniz . Sabah ve akşam olmak üzere cilt tipinize uygun temizleyiciler ile cildinizi temizlemelisiniz. Bu temizleyici aktarlardan alabileceğiniz – cilt tipinize uygun – sabunlar olabilir. Kozmetik mağazalarında satılan bir çok ürüne göre daha bitkisel ve faydalı olacaktır. Gözeneklerinizin tıkanmamasına özen göstermelisiniz ; bunu haftada bir yapacağınız buhar banyosu ile sağlayabilirsiniz. Sıcak su dolu bir kabı suratınızın altına alarak ve başınıza bir havlu örterek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu yöntem gözeneklerinizin açılarak daha rahat temizlenmesine yardımcı olacaktır.

Ayrıca ciltteki sivilce ve siyah noktaların sıkılması size yarar sağlamaktan çok zararınıza neden olacaktır. Siyah nokta ve sivilcelerin sıkılması suratınızdaki sivilceleri gidermez. Aksine sivilce ve siyah noktalarınızı arttırır, suratınızda izler bırakır , yaralara sebep olur. Emin olun ki bu haliniz sivilceli halinizden çok daha içler acısı olacaktır.

Peki sivilceli ciltlere ne tür yöntemler uygulanır ise baş belası sivilcelerimizden kurtulabiliriz ?

shutterstock 117094702 150x150 shutterstock 117314986 150x150

* Aspirin- limon tedavisi :  Yıllardır kullanılan geleneksel bir yöntemdir. Ancak oldukça etkilidir. 1 aspirin ve yeteri kadar limon suyunu karıştırıp problemli yüzeye sürerseniz ve bunu 2 – 3 gün kullanmaya devam ederseniz etkisiniz göreceksiniz. Ancak hemen bir uyarı yapalım . Limon , yağlı ciltlere iyi gelir. Eğer cildiniz kuruya dönük veya çok fazla yağlı değilse limon kullanmanızı tavsiye etmem bunun yerine su ile aspirini karışıtırıp sürebilirsiniz ; aynı etkiyi göreceksinizdir.

shutterstock 81960415 150x150

*Beyaz sabun tedavisi : Klasik bildiğiniz hamamlarda kullanılan beyaz sabundan behsediyorum. Beyaz sabunu su ile biraz nemlendirerek gece yatmadan önce sivilcelerinizin üzerine sürün ve sabah yıkayın . Sabah yüzünüzü yıkadığınızda etkisini göreceksiniz. Ergenlik sivilcelerimi bu şekilde baş engellemiştim. Beyaz sabun kurutucu özelliğe sahiptir. Bu yüzden sivilcelerinizi kurutacaktır.

shutterstock 98431997 150x150

* Gül suyu – kil maskesi :  Gül suyunun güzel kokusunun yanında cildi taze ve canlı tutma gibi özelliği vardır. Cildimizde oluşan dış ve iç etkenlere karşı koruma sağlar. Harika bir temizleyicidir ve son derece ekonomik bir şekilde ölü derilerinizden kurtulmanızı sağlamaktadır. Gül suyu göz altı morluklarına karşı harika bir koruyucudur. Bunun yanında cilt kırışıklarını yok eder ve kırışıklıkları engeller.

Bir miktar kilin içine, yeteri kadar gül suyu ekleyin ve maske kıvamında bir macun hazırlayın. Cildinize sürerek, 1 saat bekletin. Cildinizden ovalayarak çıkarın. Maskeyi temizledikten sonra, cildinizi gül suyu ile silin.7 gün boyunca uygulayın. Cildinizi arındırarak sivilce oluşumunun azalmasına yardımcı olacaktır.

shutterstock 79454599 150x150 *Biberiye yağı – saf alkol karışımı :   Biberiye yağı genelde saç uzatmak için kullanılsa da cilde de bir çok faydası vardır. Cilt üzerindeki fazla yağı alır , ciltteki gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar ve antibiyotik etkisi olduğundan sivilcelerin azalmasına yardımcı olur.

!!! Ancak çok ÖNEMLİ  , dikkat etmeniz gereken bir nokta var . Biberiye yağını cilt üzerinde tek başına kullanmayın , zeytinyağı gibi yağlarla uygulayın. Açık yaralar üzerinde biberiye yağı kullanılmamalıdır.

Biberiye yağı , az miktarda saf alkol ve biberiye yağı ile eşit oranda zeytin yağını karıştırıp cildinize temiz pamuk ya da bezle uygulayın . Bu karışımın içine saf alkol bulamazsanız ada çayı kaynatıp koyabilirsiniz. Saf alkolü koyarken çok dikkatli olmalısınız. Çok az miktarda eklemelisiniz ve alkolü direk cildinize uygulamamalısınız ; cildinizi tahriş edebilir ve kıllanma yapabilir.  O yüzden saf alkol cilt maskelerinde kullanılırken yan ürünlerle kullanılır.

Bu maske sivilcelerinizin azalmasına ve cildinizin daha pürüzsüz ve parlak olmasına yardımcı olacaktır.

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder